Jawatan Kosong (Terkini)

Malaysia Career (Terkini)

JobsMalaysia.Info (Terkini)

Malaysia Job Portal (Terkini)

JobStreet.com (Terkini)

Wednesday, June 2, 2010

Surat exclusive khas untuk para isteri dan teman wanita menjelang Piala Dunia 2010

Ke hadapan,

Isteriku / Buah hatiku/ Teman wanitaku yang dikasihi,

1. Dari tarikh 11 Jun hingga 11 Julai 2010, sayang perlu membaca bahagian sukan dalam mana-mana akhbar supaya sayang akan sedar tentang hal ehwal yang berkaitan dengan Dunia Bola Sepak, dan supaya sayang boleh mencelah di dalam mana-mana perbualan. Jika sayang gagal lakukannya, sayang akan dipandang semacam jer dan tidak akan diendahkan langsung. JANGAN komplen jika sayang tak mendapat perhatian secukupnya.

2. Semasa berlangsungnya Piala Dunia, tv akan menjadi milik abang sepenuh masa, tanpa ada pengecualian. Jika sayang (walau sedikit pun) menjeling pada remote control, berjaga-jagalah kerana sayang akan menerima balasannya.

3. Jika sayang perlu berjalan di depan tv semasa perlawanan tengah berlangsung, abang tak kisah  selagi sayang merangkak di atas lantai tanpa mengeluarkan walau sedikit bunyi pun dan jangan mengganggu tumpuan abang.

4. Semasa perlawanan berlangsung, abang akan jadi buta, pekak dan bisu, kecuali jika abang mahukan air atau sesuatu untuk dimakan. Jangan harap abang akan mendengar kata-kata sayang, jawab telefon, menyidai baju atau mengambil baby kita yang sedang bergolek di atas lantai kerana ia TAK AKAN berlaku.

5. Abang akan sangat2 berterima kasih jika sayang dapat menyimpan bermacam-macam makanan di dalam peti sejuk pada setiap masa supaya abang dapat kunyah semasa menonton perlawanan nanti. Sebagai balasannya, sayang akan dibenarkan menonton tv di antara jam 12 pagi hingga 6 pagi, melainkan jika perlawanan yang abang terýlepasý ditayangkan semula pada waktu tersebut.

6. Tolong, tolong dan tolong! Jika sayang nampak abang sedih kerana pasukan favourite abang kalah, JANGAN sekali-kali mengatakan, ia hanyalah perlawanan, janganlah emosional sangat abang nie, ataupun, jangan risau la bang, mereka akan menang lain kali. Jika sayang menyebutnya jugak, abang akan menjadi bertambah berang dan cinta abang pada sayang akan pudar. Ingatlah bahawa sayang tak akan tahu pasal bola sepak nie lebih banyak dari abang, oleh itu kata-kata galakan sayang itu hanya akan menyebabkan rumahtangga kita berantakan.

7. Sayang dialu-alukan untuk duduk bersama-sama dengan abang untuk menonton satu perlawanan bola dan sayang bolehlah bercakap dengan abang semasa half-time TETAPI hanya bila iklan disiarkan, dan HANYA jika keputusan separuh masa itu menggembirakan hati abang. Sebagai tambahan, abang hanya kata SATU game saje, so jangan pulak sayang silap faham dan menganggap Piala Dunia nie satu alasan untuk kita meluangkan masa bersama-sama.

8. Siaran ulangan semasa menyumbat gol adalah SANGAT penting. Abang tak kisah jika abang dah tengok atau belum tengok lagi perlawanan tersebut, yang PENTINGnya abang nak tengok banyak banyak kali.

9. Cakap kat kawan-kawan sayang supaya jangan melangsungkan apa-apa kenduri atau majlis yang memerlukan kehadiran abang kerana :

a) Abang tak akan pergi,

b) Abang tak akan pergi, dan

c) Abang tak akan pergi.

10. Tapi jika ada kawan abang mengajak kita ke rumahnya untuk menonton perlawanan bola, kita akan pergi secepat kilat!

11. Sorotan harian Piala Dunia yang ditayangkan di tv pada setiap malam adalah sama pentingnya dengan perlawanan yang dimainkan. Jangan sekali-kali terfikir untuk kata, tapi abang kan dah tengok yang ini  apa kata abang tukar channel supaya kita semua boleh tengok siaran lain? kerana untuk jawapannya sila refer item no.2 dalam list nie

12. Dan akhir sekali, tolong jangan sebut ungkapan seperti Nasib baik Piala Dunia nie hanya 4 tahun sekali. Abang sudah imun dengan kata-kata itu kerana sebelum dan selepas Piala Dunia, akan muncul pulak Champions League, Premier Leagur, Italian League, Spanish League, KPL, FA Cup, Euro Cup, dll.hehe

P/S

Dan satu lagi, jika kereta ayang rosak di mana-mana jalan, tolong call Polis atau khidmat trak tunda yer.

Terima kasih atas kerjasama sayang.


Ni pulak balasan untuk surat abang tersayang


1. Abang tengok la bola tu..ayang tak kisah sepertimana abang, ayang pun busy ngan kerja2 belakang tabir ayang shopping, pergi urut, spa dan sebagainyaýtak kisah ayang abang nak tengok sampai pukul brapa pun asalkan kad kredit and wang saku untuk ayang penuh

2. Ayang TAKKAN ganggu abang untuk makan sebab ayang akan makan kat luar..anak2 pun ikut masa ni la nak cuba resepi baru kat kedai..abang makan la makanan semalam atau sekutunya yang ada kat dalam peti..kalau tak cukup, order ajer..ayang dah lekat no talipon kat peti sejuk..dail sendiri yer coz ayang sibuk nak cuba resepi baru ni.

3. Makanan dalam peti sejuk mmg dah ada semua jenis untuk panas guna mikrowave jer, selamat makan yer..

4. Jangan risau pasal anak coz ayang dah suruh bibik jaga waktu ni la ayang dapat tido dengan lenanya coz abang busy depan tv.

5. Pasal kenduri, abang tak pergi pun takper, coz senang sikit nak balik lambat kalau  abang ada, kena balik awal tambah lagi kalau kenduri rumah saya jadi boleh la saya bermalam sekali untuk kenduri..abang boleh duduk kat rumah yer
BOLA PUNYA PASAL...SEMUA SANGGUP...BAB NK BANGUN UNTUK SOLAT TAHAJJUD KER...QIAMULLAIL KER..LIAT KEMAIN...!

6 comments:

yan said...

hehe. geli hati bace :P

feel free,go here :)
izyan's

knowg said...

terbaikk ahhh! nak bangun qiamullail liat kemain.. sebijik kene atas kepala.. :P

CiK QiQi said...

xsuke2...kalo srt cmni cik qiqi dpt...almatnye...siap le...sory la kalau lyn i gnie...hahahhaha

cik nUnU said...

wuwuwuwuwuwu...
xsukeee..xsukeee!!!

konfem ta boley tgk citer laen..
isk3..

mujur 4thn skali jer..T__T

~ ALIEN ~ said...

gelak guling2 aku baca ni. wakakaka...

WORDZ-SPACE
(blog skema giler tahap gaban)

BezBuddy said...

hahaha...lawak gle...agak kejam suami die tu eg...jom2 ramai2 tgk world cup...yeahh

Sila-silakan tinggal komen anda di sini!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails