Jawatan Kosong (Terkini)

Malaysia Career (Terkini)

JobsMalaysia.Info (Terkini)

Malaysia Job Portal (Terkini)

JobStreet.com (Terkini)

Sunday, June 27, 2010

Apa nak buat kalau dah tersalah orang?

wa rasa ramai yang dah terkena benda ni kan? heh!!!! gila malu siol kene macam ni.....muka merah giler..xtau nak cover bagai macam mana dah ni..tapi xpe....artikel kali ini akan ajar korang cara2 nak cover malu bila dah tersalah orang ni...jom selidik..

1. Buat-buat aje lah macam kenal jugak...walau pun memang korang tak kenal dia biar dia konfius....

2. korang cakap "eh!, mana ada aku tegur kau...perasan ker?aku cakap sengsorang je tadi..prektis berlakon ni"....bio dia terpinge-pinger dek keterperasanan diri dia..hihi

3. Bila korang tau yang korang memang sah-sah tersalah orang...cepat-cepat buat pitam, agak-agak di dah blah korang sedar la balik...

4. Kata yang dia menipu cuba tak mengenali korang...buat sampai dia fedup..lama-lama mesti dia blah..kalau tak berjaya jugak...korang menyamar je jadi gila...dan korang tegur je la semua orang yang ada kat situ, bagi membuktikan korang benar-benar gila di mata mereka

5. bila time nak tegur tu ..sekali depa berpaling..alamak silap orang..hurmm cmne tu...dada ni dah dup dap dup dap ni...ape kata korang tunduk ke bawah..pura-pura tengah membebel akan benda yang terlekat di tapak kasut korang...peh tu buat2 menyalat tapak kasut kat jalan tersebut hehhe..sambil berlalu tnpa ada perasaan bersalah...

6. jujur je xpayah tipu-kata je salah orang ne lah tau ..disitu tercipta satu detik pertemuan..yang bujang bertemu bujang ngeh ngeh ngeh....

2 comments:

senandung semalam said...

penah2...
malu gl ela...
hehehee

nesca said...

hahaha aku pernah kena camni. tengah tunggu order kat mcd, line panjang, then dengan penuh yakin borak2, ingat awek aku ada lagi kat sebelah. toleh2 orang semua pandang semacam. malu gila tapi control macho stay dalam line :P

Sila-silakan tinggal komen anda di sini!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails