Jawatan Kosong (Terkini)

Malaysia Career (Terkini)

JobsMalaysia.Info (Terkini)

Malaysia Job Portal (Terkini)

JobStreet.com (Terkini)

Wednesday, October 6, 2010

Lawak Alasan

Adegan ini penuh alasan dan mementingkan diri.

guy baru balik dari sarawak.

girl: pukul berapa abang sampai?
guy: pukul 2 tadi
girl: kenapa abang lambat kesini?
guy : er, er, banjir sampai paras ini (dia tunjuk paras leher)
girl: dimana?
guy : dalam sungai
girl: laaaa, kalau dalam sungai dalam dari itu pun ada. mana handbag yg saya pesan?
guy : er, er, er, er,er (tengah cari alasan)
girl: er apaaa?
guy : er, saya tak tau size awak
girl: laaa, handbag mana ada pakai size
guy : saya lelaki manalah tau barang-barang perempuan ni.
girl: mana ikan terubuk?
guy : saya ada pergi ke pasar satok, tapi, tapi, tapi
girl: tapi apaaa?
guy : tapi, ikan semua dah mati
girl: laaa, mana ada ikan masin hidup
guy : manalah saya tau, awak mau yg hidupkah yg mati, saya masih bujang mana reti semua ni.
girl: awak dah makan?
guy : dah, kat kedai mamak tadi makan beriani madu.
girl: laaa, kenapa tak ajak saya, setidak pun tapau.
guy : saya memang nak tapau tadi, tapi kedai mamak tu, kedai mamaktu, kedai mamak tu
girl: kedai mamak tu apaaa?
guy : kedai mamak tu tak ada plastik
girl: laaaa, tak patuut (dalam hati, tak boleh buat laki dia ni)
guy : tak taulah mamak tu kadekut (dalam hati, selamat duit aku)

moral: pandai-pandailah cari pasangan

2 comments:

+qAsiH naDiRa+ said...

mmg bnyk alasan la mcm 2.penah kenal ngn s0rg laki.amat bkira kal0 pasal duit.hu3

sukakartun said...

pandai putar belit sungguh si guy tu..setakat saya hidup neh belum penah jumpa lagi org macam tu..

Sila-silakan tinggal komen anda di sini!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails