Jawatan Kosong (Terkini)

Malaysia Career (Terkini)

JobsMalaysia.Info (Terkini)

Malaysia Job Portal (Terkini)

JobStreet.com (Terkini)

Thursday, September 23, 2010

Reman 5 suspek kes bunuh Sosilawati disambung seminggu lagi

KUALA LUMPUR: Tempoh tahanan reman lima suspek yang disyaki terlibat dalam kes pembunuhan jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga yang lain disambung untuk seminggu lagi mulai hari ini.
Pendaftar Mahkamah Majistret Ahmad Shakib Ismail membenarkan lanjutan tahanan reman ke atas kelima-lima lelaki yang berumur antara 20-an hingga 30-an yang berakhir hari ini itu bagi membolehkan polis menjalankan siasatan terperinci mengenai kes itu.
Perintah dikeluarkan Ahmad Shakib Ismail itu dibuat di Pusat Tahanan Sementara Bukit Jalil di sini, iaitu tempat kesemua suspek terbabit ditahan. Ini merupakan kali ketiga tempoh tahanan reman mereka dilanjutkan. Sementara itu, tempoh tahanan reman tiga lagi termasuk dua peguam adik-beradik yang dipercayai suspek utama pembunuhan akan berakhir pada Sabtu ini.
Kelmarin, Peguam Negara mengembalikan semula kertas siasatan kes pembunuhan berkenaan kepada polis kerana berpendapat siasatan lanjut perlu dijalankan. Beberapa arahan baru turut diberikan kepada polis termasuk meminta polismenyiasat lanjut kes-kes lain yang mempunyai kaitan dengan suspek pembunuhan Sosilawati dan tiga yang lain itu. 
Sosilawati, 47, bersama pemandu peribadinya, Kamaruddin Shamsuddin, 44, pegawai bank CIMB cawangan Kampung Baru, Kuala Lumpur, Noorhisham Mohammad, 38, dan peguam peribadi, Ahmad Kamil Abd Karim, 32, dilapor hilang sejak 30 Ogos lalu selepas dikatakan ke Banting untuk urusan pembelian tanah.  Pada 13 September lalu polis mengesahkan keempat-empat mereka telah dipukul sampai mati sebelum mayat mereka dibakar dan abunya dibuang ke dalam sungai berdekatan Ladang Gadong, Banting, Selangor. - Bernama

1 comment:

NICK IRFAN said...

semakin berdebar2 tunggu keputusan pasal sosilawati ni...

Sila-silakan tinggal komen anda di sini!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails